Wildwind Segling respekterar din integritet. Vi använder cookies som inte samlar in personuppgifter om dig, för analys, marknadsföring och integration av sociala medier. Vänligen läs vår integritetspolicyOk

Lefkas: en otrolig skönhet som ber om att utforskas

Lefkas, eller "Lefkada", som grekerna säger, är en förvånansvärt grön ö i Joniska havet utanför Greklands västkust. Det är de Joniska öarnas fjärde största ö, efter Zakynthos, Kefalonia och Korfu. Cirka 20 000 människor bor där. Till skillnad från många andra öar med angenämt Medelhavsklimat har Lefkas inte drabbats av någon massturism, utan förblivit en lugn, genuin plats där folk fortfarande bor.

Lefkas är en bördig plats rik på kullar och berg täcka med tät, grönskande vegetation. De två högsta topparna är över 1 000 meter höga. Lefkas popularitet vilar på dess underbara landskap med sina vita kiselstens- och shingelstränder som tycks ändlösa, paradisliknande turkosblå vatten och majestätiska, lodräta klippor.

Nio satellitöar omgärdar Lefkada: Meganisi, Kalamos, Kastos, Madouri, Skorpidi, Skorpios, Thilia, Petalou och Kythros.

Utforska ön

Lefkas är rikt på historia och kultur, med början redan i antiken. Lefkas tros vara ön Homeros kallade "Ithaka" och där han placerade Odysseus palats i "Odyssén".

Landskapet på öns östkust är täckt med grönskande, orörda skogslandskap med väldoftande granar och tallar. Små öar syns precis utanför kusten. På öns andra sida har västkusten en hårdare terräng: de bildsköna byarna som balanserar på bergssluttningarna åtnjuter utsikt över några av de mest hisnande, prisbelönta stränder nedanför, varav många ligger nästan öde även mitt på sommaren. Namnet Lefkas härstammar ur det grekiska ordet för "vit", vilket hänvisar till de vita klipporna på öns sydligaste udde. Enligt grekisk mytologi var det här som Sapfo hoppade i havet när hennes kärlek inte besvarades.

Efter jordbävningarna 1948 och 1953 förstördes stora delar av Lefka. Sedan dess har Lefkas huvudstad, Lefkas Town, byggts upp på nytt med en unik arkitektur bestående av trähus täckta med metallplattor i många olika färger. Lefkas Town ligger på öns norra del, där en vägbank och bro sammanlänkar ön med det grekiska fastlandet. En vanlig rutt är den natursköna kustvägen som ringlar sig runt ön till Vassiliki, en vacker, traditionell fiskeby inbäddad på södra Lefkas.

Vassilikibukten ger perfekta förhållanden och en exceptionell utsikt

Här finner du vår bas. Vassilikibukten är en fantastisk syn där det ligger omgivet av berg och en grön dal rik på oliv- och apelsinlundar. Utsikten över det safirblå havet och de närbelägna öarna Cephalonia och Ithaka är spektakulär. Tidigt om morgnarna är vattnen lugna och tysta ? idealt för att prova på kajakpaddling eller paddle-boarding. På eftermiddagen vaknar bukten till liv med båtarnas och vindsurfarnas färgglada segel – ett fantastiskt tillfälle att avnjuta sin provsegling till max!

Du upptäcker mycket av områdets naturliga skönhet om du ansluter dig till våra promenader eller cykelturer i och runt Vassiliki. Men vill du ha en verkligt unik upplevelse, se då till att åka med på vårt havsadventure till tre öar (lokala tariffer gäller) som för dig till de närbelägna öarna Ithaka och Cephalonia, inklusive ett antal stopp vid avsides belägna stränder för solbad, snorkling och simning ? har du tur får du se delfiner och flygfiskar längs vägen!

Våra strandbostäder befinner sig några få meter från havsbrynet, på tre charmiga, familjedrivna hotell belägna i anlagda trädgårdar. Våra enkelt utformade men bekväma, luftkonditionerade rum har alla eget badrum samt egen balkong eller terrass som erbjuder fantastisk utsikt över hav, landsbygd eller berg.

Våra familjedrivna hotell mitt på stranden

Du kommer att finna att våra strandbarer och -restauranger ger en perfekt avslappnande atmosfär samt erbjuder ett stort utbud aptitretande, hemlagad kost ? allt från frukost till tidig kvällsmat. Vi uppmuntrar emellertid alla våra besökare att avnjuta de grekiska smakerna och variationen hos de lokala tavernorna, barerna och kaféerna i Vassiliki-hamnen. Av denna anledning prissätter vi inte våra resor till att omfatta måltider. Du är välkommen att avnjuta frukost, lunch eller middag på anläggningen eller att ta en kort promenad till byn för att lyxa gommen med det lokala köket. Vår personal rekommenderar gärna sina favoritställen, och de är många!