Wildwind Segling respekterar din integritet. Vi använder cookies som inte samlar in personuppgifter om dig, för analys, marknadsföring och integration av sociala medier. Vänligen läs vår integritetspolicyOk

Wildwind – erbjuder dig världens bästa seglingssemestrar sedan 35 år

Sedan 35 år är Wildwind känt som ett av världens främsta seglingssemesterföretag. Vår seglingshamn finns i Grekland, men vi är ett brittiskt företag. Sedan vi grundades 1987 har vi samlat på oss många års erfarenhet och ett gott rykte för professionalism. Men vad är det som gör seglingsresan med Wildwind så speciell?

Superba platser för vattensport

Vår anläggning finns i Vassiliki på den vackra grekiska ön Lefkas. Med sina prisbelönta stränder och fantastiskt vackra miljöer är Lefkas känt som det Joniska havets juvel. Våra boenden ligger belägna i vackra, anlagda trädgårdar med utsikt över de närbelägna öarna Ithaka och Cephalonia. Vassiliki är berömt för sina vindförhållanden. Den lätta morgonbrisen är perfekt för nybörjare som vill lära sig det grundläggande, men även för den fortskridne som vill utveckla sin teknik. I stort sett varje eftermiddag ger starka cross-shore-vindar spänning även för den mest erfarne seglare och vindsurfare. Vassilikibukten är omsluten på tre sidor, vilket gör den till en verkligt unik och säker miljö för alla.

Du når vår anläggning från Storbritannien via en kort direktflygning följd av en entimmestransfer längs med öns underbart vackra östkust.

Utrustning och personal

Vår flotta omfattar allt från enkla nybörjarbåtar (såsom Optimist, RS Zest) till utrustning med verkligt extrem prestanda: 49er, RS800, Tornado, F18 Hobie Tigers och i stort sett allt däremellan. Oavsett din kunskapsnivå eller seglarambition har vi alltid rätt utrustning för just dig.

Wildwind är en RYA-certifierat anläggning, men till skillnad från många andra semesteranläggningar erbjuder vi hela omfånget jolle- och flerskrovsbåtar utan extra kostnad. Låt oss bara veta att du är intresserad när du anländer. Våra instruktörer besitter en nivå som ligger en standard över alla andra: de flesta besitter omfattande tävlingsbakgrund, vissa har till och med vunnit nationella mästerskap. I början av säsongen kan du anmäla dig till specialträningsveckor med olympiska tränare.

Fråga vem som helst inom seglarbranschen vart de skulle vilja resa på en strandbaserad seglingssemester, och du lär märka att namnet Wildwind dyker upp om och om igen. Wildwind sponsrar även många prestigefulla tävlingar såsom de nationella F18/Hurricane-mästerskapen och East Coast Piers Race. Grekland har till och med arrangerat de första Europamästerskapen i Hobie 16.

En riktig semesterupplevelse

Kvalitetstid på vattnet är viktigt, men vänskap och kul på kvällarna är också vitala aspekter av din semester. Du kommer att älska våra strandgrillningar och cocktailkvällar med sin livemusik och eklektiska blandning av olika typer av underhållning. Vassilikis vackra fiskeby med sina hamntavernor och -barer ligger på bara några få minuters promenadavstånd längs stranden. Wildwind har funnits i Vassiliki i 25 år och våra kunder blir varmt välkomnade vart de än beger sig.

Om du reser tillsammans med någon som inte alls är intresserad av segling, finns det ändå enormt mycket att göra i och omkring Vassiliki. På plats erbjuder vi vårt Healthy Options programme, med ett urval yoga-, pilates- och fitnesskurser, samt även guidade vandringar, mountainbiketurer, kajakpaddling, vattenadventures, dykning och sightseeing. Det är givetvis också ett fantastiskt ställe för att bara ligga och lata sig på stranden eller läsa en bok nere vid poolen. Vid högsäsong garanterar vår Kids Club att du får tid över för dig själv.